Glavni » alibaba-info » Kako dostopati do strežnika FTP in se z njim namestiti FileZilla

Kako dostopati do strežnika FTP in se z njim namestiti FileZilla

AliExpress WW

Iz različnih razlogov so lahko zelo specifični časi, ko jih moramo dostop do oddaljenega strežnika FileZilla FTP, in v teh primerih je priročno, da veste, kako to storiti, zapravljate pa čim manj časa. Resnica je, da nas bo morda zanimalo izvedbo tega koraka, na primer, če želimo v svoji hiši vzpostaviti majhen strežnik ali če želimo do datotek v računalniku dostopati z drugega spletnega mesta..

Poleg razloga, zakaj želite narediti to vadnico, morate vedeti, da boste v teh primerih potrebovali stranko, to je posebej razvit program, kot v primeru FileZilla. Čeprav že predvidevamo, da ta odjemalec ni edini te vrste, izstopa, ker ima nekatere posebne značilnosti, med katerimi lahko omenimo dejstvo, da je med drugim popolnoma brezplačna, odprtokodna, enostavna za uporabo..

Po tem pojasnilu vam spodaj želimo pokazati korake, ki jih morate upoštevati, če želite povezati s strežnikom FTP nalaganje in uporabo FileZille, saj je ta postopek eden najbolj iskanih med vsemi uporabniki.

Kazalo ()

  Do strežnika FTP dostopajte s programom FileZilla

  No, prva stvar, ki jo morate storiti za povezavo s strežnikom po zaslugi FileZille, kako bi lahko bilo drugače, je prenesite program v računalnik v primeru, da ga prej nimate. Tukaj vam priporočamo, da iz varnostnih razlogov vedno poskušate naložiti FileZilla z njegove uradne strani, saj se med drugim izognete možnosti, da gre za prevaro, različico, ki ne deluje, za virus, med drugim.

  Ko prenesete FileZilla, morate nastaviti priljubljene hitre povezave z FileZillo. Te povezave je najlažje vzpostaviti, čeprav ponujajo manj prilagoditev, koraki za povezavo in uporabo strežnika FTP pa so naslednji:

  • Odprite Program FileZilla
  • Na vrhu, pod vhodi, izpolnite informativna polja naslednje:
  1. Strežnik: naslov IP ali domena strežnika FTP, na katerega se bomo povezali.
  2. Uporabniško ime: uporabnik, s katerim se bomo povezali s strežnikom.
  3. Geslo: geslo uporabnika, s katerim se bomo povezali.
  4. Pristanišče: To je vrata, ki jih bomo uporabili za vzpostavitev povezave. Ko končate z dodajanjem zgornjih informacij, kliknite gumb Hitra povezava in samodejno boste povezani s strežnikom.

  Povezave po meri s FileZillo

  Kot lahko vidite, je prejšnja metoda res preprosta, čeprav ima težavo, da nam ne dovoljuje večjih dejanj konfiguracije povezav, zato, če želite, da je tako, stavite na prilagojeno FileZillo povezave:

  • Odprite Program FileZilla.
  • Na vrhu, odprite meni Datoteka.
  • Znotraj tega pojdite na Upravitelj strani.
  • Pojdi do Novo spletno mesto, da dodate novo spletno mesto in ga shranite v sistem.
  • Če želite to narediti, boste morali izpolnite svoje podatke v vhodu, ki bo ustvarjen samodejno.
  • Pozneje, na zavihku Splošno, morate vnesti te podatke:
  1. Strežnik: naslov IP ali domena strežnika FTP, na katerega se bomo povezali.
  2. Vrata: vrata, ki jih bomo uporabili za vzpostavitev povezave.
  3. Tip strežnika: FTP, SFTP ali drug.
  4. Način dostopa: omogoča nastavitev, ali se želimo prijaviti kot gostje ali z določenim uporabniškim imenom in geslom.

  Ko končate z dodajanjem zgornjih informacij, boste lahko dostop do strežnika FTP z FileZilla, in na zavihku Napredno lahko naredite druge spremembe, ki jih želite. V tem lahko spremenite vprašanja, kot so naslednja:

  1. Privzeti lokalni imenik: mapa v našem računalniku, ki se bo privzeto odprla.
  2. Privzeti oddaljeni imenik: oddaljena mapa, ki se privzeto odpre, ko se povežemo.

  Ko bodo končani vsi prejšnji koraki, boste to lahko storili pošiljanje datotek iz enega računalnika v drugega, za daljinsko upravljanje naprave ali izvajanje katere koli druge naloge, ki se vam zdi primerna v zvezi s tem, na primer upravljanje gesel v Mac, Windows ali Linux.

  AliExpress WW
  Priporočena
  Pustite Komentar