Glavni » alibaba-info » Analizirali smo nekaj poceni Vans Old Skool, kupljenih v AliExpressu: so originalni?

Analizirali smo nekaj poceni Vans Old Skool, kupljenih v AliExpressu: so originalni?

AliExpress WW

Če ste veteran tukaj ali če ste pravkar prebrali naš članek o Vansu na AliExpressu, boste vedeli, da je bilo pred nekaj leti na tej spletni strani kar nekaj prodajalcev replik čevljev, vključno s priljubljenimi črno-belimi Vans Old Skool.

Pred nekaj leti pa se je vse spremenilo: AliExpress se je zresnil in začel sistematično brcati prodajalce ponaredkov s svoje platforme. Zaenkrat vse normalno.

Toda res radovedno se je zgodilo pred letom dni in nedolgo nazaj: nenadoma so se v uradni kategoriji Vans AliExpress pojavili zelo poceni čevlji Old Skool. Tiste, ki so še danes tam (ogledate si jih lahko s klikom tukaj).

Kaj se tukaj dogaja? Je to original Old Skool?

Sprva nismo kaj dosti razmišljali: domnevali smo, da gre za prodajalce ponaredkov, ki začasno uhajajo nadzoru recenzentov..

A tedni so minili.

In mesece.

In eno leto in kmalu zatem so čevlji še vedno tam, na stotine dolgoletnih prodajalcev in prodajalcev. In še vedno nas je dvomilo morje: kaj pa če so res zelo poceni originalni Vans Old Skool?

Kaj pa, če bi nas slabo mislili, ker bi verjeli, da so lažni? Mogoče smo imeli pred seboj kupčijo in je nismo mogli prepoznati!

Izhod iz dvoma se je zdel dovolj enostaven: preprosto ste jih morali prositi in osebno preveriti. Torej, dobrodošli v prvi epizodi

...

CSI AlixBlog

11. 11. smo pri tem prodajalcu kupili črno klasiko Old Skool, velikosti 44. Stanejo 40 dolarjev, približno 35 evrov. Dva tedna in kmalu zatem so prispeli čevlji (smo v Španiji).

Tu je fotogalerija razpakiranja:

Najprej nisem pričakoval, kar vidite na drugi fotografiji: čevlji so prišli v svoji škatli (četudi je bila popolnoma udrta).

Primerjal sem jih z izvirniki (kupljenimi pri Amazonu), ki jih imam, in sem jih videl:

Majhne podrobnosti

Če povlečete lupo, obstajajo majhne podrobnosti, ki si jih je treba izpostaviti. Na etiketi na primer piše "Made in China" namesto "Made in Cambodia" na mojem. Resnici na ljubo je mogoče tudi, da ima Vans tovarno na Kitajskem, o tem pa nimam pojma.

Toda najpomembnejše, kar sem opazil, je, da so imeli čevlji majhne pomanjkljivosti, na primer slabo pobarvan kos podplata.

Kot slabo prišit jeziček:

In na koncu ima tudi nekoliko čuden zaključek:

Sicer pa so dober izdelek, so običajni in navadni Vans Old Skool, ki jim ni mogoče očitati..

Zaključki

Recimo, da na Amazonu kupim takšne Vans Old Skool, jih razpakiram in jih po preverjanju pustim ob vratih in grem spat. Recimo tudi, da mi ponoči nekdo da drobiž in namesto tega zapusti Old Skool iz AliExpressa

...

Ko bi šli zjutraj od doma, bi bilo nemogoče da sem spoznal, da niso enaki.

Morate imeti specializirano oko, da se zavedate, da niso enaki kot Old Skool, ki ga lahko kupite v trgovini Vans..

In tudi takrat si ne bi upal trditi, da so lažni: AliExpress / Alibaba je prodajo ponaredkov na njihovih platformah že dolgo jemal zelo resno, v pravnih sporih tvegajo svoj prestiž in veliko denarja, jaz pa bi bil zelo presenečen, če so se do zdaj lažni izdelki prodajali tako nekaznovano.

Zakaj so torej drugačni?

Iskreno pojma nimam. Imam pa dve teoriji:

  1. So originalni, vendar imajo proizvodne napake, zato se prodajajo ceneje (to pomeni, da so ostanki zaloge)
  2. Ali pa se je Vans odločil, da bo ponudil cenejšo proizvodno linijo za azijsko javnost in prodajalci AliExpress poslujejo tako, da jih izvozijo v preostali svet.

Če odkrijemo kaj novega, bomo članek posodobili. Joj, in tudi posodobil ga bom, če jih nataknem in po stotih metrih prehoda opazim asfalt na podplatu ?

Oglejte si Vans Old Skool na AliExpressu

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar