Glavni » google » Analizirali smo Samsung Galaxy S20 in S20 +

Analizirali smo Samsung Galaxy S20 in S20 +

AliExpress WW

Samsung je za podjetje priredil enega najpomembnejših dogodkov v letu. V katerem je predstavil številne izdelke, kot so slušalke Galaxy Buds + ali zložljivi pametni telefon Galaxy Z Flip, vendar se je predstavitev osredotočila predvsem na serijo Galaxy S20.

Ta serija je sestavljena iz treh različnih mobilnih naprav, kot so Galaxy S20, S20 + in S20 Ultra, ti terminali so najbolj zmogljivi modeli, ki jih je južnokorejsko podjetje doslej proizvajalo. V tej analizi se bomo osredotočili na prva dva modela in članek bomo pustili izključno za S20 Ultra, saj je ta tisti, ki prinaša več novic.

Samsung Galaxy S20 in S20+

Navajeni smo, da se ob zagonu dveh telefonov, eden od njih pa je plus različica, razlikuje le v velikosti terminala. V tem primeru bomo videli, da imata ta dva mobilnika veliko stvari, vendar imata tudi velike razlike.

Velik, a lahek

S pravokotno zasnovo z zaobljenimi robovi ima Galaxy S20 dimenzije 151,7 x 69,1 x 7,9 milimetra s težo 163 gramov. Presenetljivo je, kako lahek je ta model, če ga primerjamo z drugimi telefoni podobnih dimenzij, kot je iPhone 11 Pro, ki tehta 188 gramov, 25 gramov težji.

Model Galaxy S20 + ohranja enako estetsko linijo, vendar ima večje mere 161,9 x 73,7 x 7,8 milimetrov s težo 186 gramov. V tem primeru je teža tudi manjša kot pri drugih modelih podobnih dimenzij, vendar razlika ni tako pomembna, saj če jo primerjamo z OnePlus 7T Pro, ki tehta 206 gramov, vidimo, da se razlika zmanjša za 20 gramov..

V estetskem delu lahko izbiramo med različnimi barvami, S20 lahko najdemo v barvah Kozmično siva, oblačno modra Y. Oblačno roza.  S20 + lahko kupite na Kozmično siva, oblačno modra, kozmična črna Y. Oblačno bela. Sorta, ki bo zagotovo ugajala vsem.

Generacija 120 hercev

Ena od prvih značilnosti, ki jih na teh terminalih vidimo kot vrhunski in luksuzni signal, je zaslon, ki so ga namestili. Občutek je, da je zelo velik in da pri obeh modelih pokriva skoraj 100% sprednjega dela..

Po svoji zmogljivosti so tudi enaki, saj nosijo 120 Hertz Dynamic AMOLED Quad HD + tehnoloških zaslonov. Pri najmanjšem modelu imamo 6,2-palčni zaslon in 563 slikovnih pik na palec, pri plus modelu je zaslon 6,7 in 525 slikovnih pik na palec. Poleg tega imata obe ekipi podporo HDR10 + za izboljšanje kakovosti slike in barv..

Osvežitev slike s 120 herci nam bo dala občutek, da je vse veliko bolj trdno in tekoče. To bo poleg zelo dobrih izkušenj z igranjem videoposnetkov in iger veliko pomagalo tudi našim očem, saj oči gledajo veliko manj pri gledanju slik..

Te vrste zaslonov so trenutno skoraj najboljše med najboljšimi na trenutnem trgu mobilnih telefonov. Če je ena glavnih lastnosti, ki jo iščete v telefonih, zaslon, smo prepričani, da vas ta model ne bo razočaral.

Odličen procesor za uporabo 4G in 5G

Na predstavitvi je postalo uradno, da bodo trije modeli uporabljali isti procesor, zmogljiv Exynos 990 lastne proizvodnje. Ta procesor ima CPU, sestavljen iz dveh jeder po meri, dveh Cortex-A76 in štirih Cortex-A55. Za tiste, ki ne veste dobro, kaj vse te številke pomenijo, bomo prišli do točke.

Ta procesor nam omogoča delo z omrežji 4G in še posebej z novimi omrežji 5G. Zato lahko najdemo modele S20 in S20 +, ki delujejo s tehnologijo LTE ali 5G. Glede na vaš proračun ali potrebe bo to zelo pomembno pri odločanju..

Druga prednost tega procesorja je, da vam omogoča uporabo visokozmogljivih pomnilnikov RAM LPDDR5, reprodukcijo slik na zaslonih ločljivosti 4k UHD, snemanje videa v kakovosti 8K ali delo s kamerami s senzorji do 108 milijonov slikovnih pik. Za zaključek lahko rečemo, da je resnična zver, ki lahko deluje, ne da bi zamotila vse najzahtevnejše funkcije in aplikacije telefona..

Razlike med RAM-om, zmogljivostjo in baterijo

Kot smo že omenili v prejšnji točki, ti telefoni delujejo z različnimi modemi za delo s signali LTE ali 5G, zato so na voljo z dvema možnostma pomnilnika RAM. Če bodo uporabili modem LTE, bodo imeli 8 GB RAM-a LPDDR5. Če namesto tega želimo modem, ki deluje s 5G, bo naš pametni telefon užival 12 GB pomnilnika. To je bistvenega pomena, saj bomo pri premikanju velike količine podatkov z omrežjem 5G potrebovali dodatno podporo s temi dodatnimi 4 GB RAM-a.

Med shranjevanjem imamo tudi razlike, saj je S20 na voljo le s 128 GB, model S20 + pa je mogoče dobiti v 128 GB ali 512 GB. Skupno je, da je vse različice mogoče razširiti s kartico microSD do 1 TB.

Ko govorimo o modelih različnih velikosti, je očitna razlika v velikosti baterije, saj ima po velikosti več prostora in jo potrebuje tudi za napajanje veliko večjega zaslona. S20 ima baterijo 4.000 mAh, S20 + 4.500 mAh. Za njihovo polnjenje lahko uporabimo njegovo postajo USB-C, ki omogoča izjemno hitro polnjenje, kot obljublja podjetje, vendar od tega še nismo mogli videti rezultatov ali časa. Druga možnost je dvosmerno polnjenje, ki omogoča polnjenje drugega telefona ali slušalk s polnjenjem Qi.

Glede na velikost baterij in poznavanje zmogljivosti, ki so jo imeli v drugih računalnikih z istim operacijskim sistemom Android, lahko rečemo, da bo zmogljivost dobra in dolgotrajna. Vendar nam preostane dvom, da bi vedeli resnično zmogljivost pri celodnevnem delu z mobilnim podatkovnim omrežjem 5G. Upamo, da se kmalu vidimo.

Veliko kamer

Med obema modeloma bomo našli le razliko med kamerami, ki jih pritrdita, a kljub temu je repertoar leč na visoki ravni. Razlika je v tem, da S20 + vključuje senzor TOF (čas letenja), ki je odgovoren za merjenje razdalje z izračunom časa, ko svetloba zadene predmet. S tem izboljšujemo globinsko ostrino in bomo lahko z natančnostjo delali s tehnologijo razširjene resničnosti..

Glavna zadnja kamera pri obeh modelih je telefoto s 64 milijoni slikovnih pik z ostrenjem 2,2. Spremlja ga ultraširok kot 12 milijonov slikovnih pik in ostrenje 2,2, tretja možnost pa 12-milijona slikovnih pik in ostrenje 1,8. Sprednja kamera je 10-milijona slikovnih pik s fokusom 2,2.

V obeh modelih je mogoče snemati video posnetke z ločljivostjo 8K; poleg tega je bila funkcija optimizirana super stabilno. To nam daje večjo stabilnost pri snemanju videoposnetkov..

Cene in datumi

Trenutno sta Galaxy S20 in S20 + že na voljo za prednaročila. Uradni datum uvedbe bo 9. marec. Uradne prodajne cene so naslednje.

V modelu Samsung Galaxy S20 s tehnologijo 4G, 8 GB RAM-a in 128 GB zmogljivosti ga bomo našli 909 evrov. Tistega, ki ima 5G tehnologijo z 12 GB RAM-a in 128 GB zmogljivosti, bo našel 1.009 evrov.

V modelu Samsung Galaxy S20 + s tehnologijo 4G, 8 GB RAM-a in 128 GB zmogljivosti ga bomo našli 1.009 evrov. Tistega, ki ima 5G tehnologijo z 12 GB RAM-a in 128 GB zmogljivosti, bo našel 1.109 evrov. Najboljši model 5G z 12 GB RAM-a in 512 GB zmogljivosti bo našel 1.259 evrov.

V prihodnjih dneh bomo prinesli analizo različice Galaxy S20 Ultra. Ostanite z nami, če vas zanima najmočnejša različica najboljšega Samsungovega telefona.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar