Glavni » alibaba-info » Alibaba izziva trgovinsko vojno z ZDA

Alibaba izziva trgovinsko vojno z ZDA

AliExpress WW

V času največje mednarodne napetosti zaradi trgovinskega konflikta zaradi carin med Kitajsko in ZDA je kitajski velikan e-trgovine Alibaba napovedal, da bo malim ameriškim podjetjem dovolil prodajo prek svoje glavne domene alibaba.com, pa tudi na drugih straneh vašega podjetja, kot je AliExpress.

Do zdaj so ameriška podjetja in uporabniki lahko od trgovcev kupovali izdelke samo na teh platformah, kjer predstavljajo 33% vseh transakcij, kar je precej pomembno število.

Da bi konkuriral drugi tržnici, bo Alibaba ameriškim podjetjem zbrala enkratno pristojbino v višini 2000 USD na trgovino. Ta pravilnik enkratnega zaračunavanja je privlačnejši od Amazonove, ki ima provizijo za vsak izdelek, ki ga imajo prodajalci v svojih trgovinah. S tem nameravajo privabiti lepo število ameriških prodajalcev, ki bodo to spletno prodajno platformo razvili na mednarodni ravni.

Odpiranje svetu za rast: razširil se bo tudi AliExpress

Ta novica je v skladu s strategijami, o katerih smo govorili v zadnjih dneh, in je del njihovega novega načrta, ki bo pogledal dlje od Kitajske. Poleg ameriških prodajalcev bo podjetje omogočilo, da se na svojem trgu registrirajo tudi podjetja iz držav, kot so Indija, Brazilija in Kanada, svoje izdelke pa distribuirajo tudi na svoji platformi, namenjeni prodaji na drobno AliExpress..

Kitajsko podjetje skuša globalizirati svojo ponudbo in prodajalce, trenutno jih je 95% Kitajcev, vendar si bo z odprtjem teh novih trgov prizadevalo za diverzifikacijo izvora distribucije. To bo pomenilo boljšo logistiko pri pošiljanju izdelkov z različnih koncev sveta, dodatno izboljšalo čas prejema blaga in večjo ponudbo izdelkov na njihovih platformah..

Cilj Alibabe v treh letih je podvojiti število mednarodnih blagovnih znamk in na vseh svojih platformah imeti več kot 40.000 podjetij. Spomnimo se, da podjetje deluje s tržnic Alibaba, Taobao, Majhno, AliExpress Y. 1688. Ti trgi, ki so odprti za prodajalce na drobno in na debelo, trenutno že sodelujejo z mednarodnimi blagovnimi znamkami. Primer bi bil portal Tmall, ki ima trgovine, namenjene podjetjem Abercrombie & Fitch, Ralph Lauren ali Tiffany & Co.

Kako bo to vplivalo na uporabnika AliExpress?

V AliExpressu smo opazili tudi pomembne spremembe zaradi te politike odpiranja trga za mednarodne prodajalce. Kadarkoli iščemo izdelek, lahko izbiramo, iz katere države želimo, da nam ga pošljejo.

To bo zmanjšalo naše iskanje, vendar nam bo omogočilo, da bomo poiskali ekskluzivne blagovne znamke iz držav in dostavili veliko hitreje. Zato je za nas odlična novica, saj bomo dobili več izdelkov, ki jih je bilo do zdaj težko najti na spletu. Dober trik je, da opravite splošna iskanja, poslana iz države, ki vas najbolj zanima. Primer si lahko ogledate na naslednji sliki in na tej povezavi.

Če želite, lahko po računalniku iščete po sliki in jo kombinirate s to tehniko, za katero smo videli, da vedno najde tisto, kar potrebujete. V naslednjih novicah bomo govorili o vseh novih možnostih iskalnika AliExpress, bodite pozorni.

AliExpress WW
Priporočena
Pustite Komentar